Japán harcművészetek, nyelvészet, történelem, és minden, amit a sensei nem mondott el...

2020. augusztus 13. 16:19 - Budō Baka

Bureikingu nyūsu: Előadás a valódi szamurájokról egy valódi kutatótól

Dr. Szabó Balázs előadása a szamurájokról

117388331_1779276555543385_4159766899940086352_n.jpgA budō baka blog elkötelezett híve a szakszerű ismeretterjesztésnek, augusztus 14-én (péntek) pedig pont erre nyílik lehetőség.

A Japán Alapítvány szervezésében Dr. Szabó Balázs tart online előadást a szamurájokról. Nem azokról, akiket a tómkrúz moziban látni, hanem Japán valódi harcos rétegéről.

 Szabó Balázs az ELTE Japán tanszékének oktatója és tanszékvezető helyettese, szakterülete a klasszikus japán nyelv, történelem, és eszmetörténet – különösen a harcművészetek történetére és filozófiájára koncentrálva. Rendszeresen publikál a Távol Keleti Tanulmányok című tudományos folyóiratba, illetve olyan munkák fűződnek a nevéhez, mint Yagyū Munenori Heihō Kadensho című a Shinkage-ryū kardvívás elméletéről szóló könyvének, vagy Takuan Sōhō Fudōchi Shinmyōroku című a zen és kardvívás kapcsolatáról szóló értekezésének magyar fordítása.

Harcművészként pedig 6. danos aikidō mester, a Kobayashi Aikidō dōjōk magyar szövetségének hazai meghonosítója és elnöke, valamint a magyar honbu vezetője. Az a fajta ember, aki tudja és érti is a harcművészetek elméletét, nem csak beszél róla.

Szóval ha péntek este nincs más dolgod, pattogtass ki egy zacskó kukoricát, bonts egy sört és tapadj a képernyő elé, ahol túlromantizált, hangzatos sallangok helyett a szamurájok valódi arcáról és történetéről lesz szó. További információk az alábbi linken:

https://www.facebook.com/japanalapitvany/videos/329581554835397/

UPDATE!

Aki lemaradt róla, az előadás teljes anyaga elérhető a Japán Alapítvány facebook oldalán (a fenti linkről) illetve youtube-on is:

Inkább ezt nézzétek, ne az utolsó szamurájt...

Mata ne! またね!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budobaka.blog.hu/api/trackback/id/tr3316138844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Japán harcművészetek, nyelvészet, történelem, és minden, amit a sensei nem mondott el...
süti beállítások módosítása